MAri KIta Berchatting

Sunday, 14 April 2013

aaaaaargghh..marah ni

Assalam
Pening pulak kepala ni melayan cerita-cerita kat tv ni.
Seperti sedia maklum pilihanraya yang ke 13 akan diadakan pada 5.5.2013.
So marilah mengundi..eh eh eh..rasanya belum lagi kempen kan..heee
Tapi bukan pasal mengundi yang aku nak share ngan korang.
Tapi pengalaman aku setakat ni.

MARAH..satu sifat yang ada dalam diri setiap manusia.
Aku pun tidak terkecuali...
hari ni sebenarnya aku sangat2 marah..tapi kata orang diam tu lebih baik
marah dengan sikap manusia sendiri...
yang sentiasa menjadikan orang lain mangsa keadaan..
yang sentiasa menjadikan orang lain sebagai alasan
yang sentiasa menjadikan orang lain sebagai bahan kajian.
yang sentiasa menjadikan kuasa sebagai target dalam hidup..

eh eh eh..jangan risau..
sebenarnya aku marah sebab baru lepas tengok cerita Olympus has Fallen..
menarik cerita tu.. 
hehehe..
kisah bagaimana kuasa penting dalam kehidupan..
dendam yang membara..
kesetiaan kepada negara dan ketua..
dan musuh dalam selimut..dalang dalam kerajaan..
  
aku marah sebab memang ada terjadi dalam negara kita bagaimana kuasa menjadi tunjang kepentingan hidup sekarang..
maruah diri,negara dan keluarga mudah untuk digadaikan..
dimanakah kesetiaan,kepercayaan dan maruah mereka2 ni.
seperti dalam rukunegara kita:
  • KEPERCAYAAN KEPADA TUHAN
  • KESETIAAN KEPADA RAJA DAN NEGARA
  • KELUHURAN PERLEMBAGAAN
  • KEDAULATAN UNDANG-UNDANG
  • KESOPANAN DAN KESUSILAAN

2 comments:

uL Nida said...

marah sungguh tu.. he..

fasha said...

jangan marah2.heheh...done follow you =)