MAri KIta Berchatting

Tuesday, 4 May 2010

Anything Can Happen

Setelah Hidup Hampir 27 tahun, ak lihat banyak perubahan dan ia membuatkan aku terfikir sejenak.
Arus perubahan sentiasa mengejar dan menanti kita sehingga kita lupa yang suatu hari nanti semua ini tidak berguna lagi. Aku membayangkan jika semua manusia sentiasa memikirkan kehidupan mereka pada dunia yang kekal nanti..bagaimana yer??

Kita boleh lihat yang manusia sekarang mengejar satu benda yang menjadi nadi kehidupan manusia zaman sekarang..ada yang panggil ia Ringgit, Rupiah,Dollar dan macam2 lagi berpandukan kepada negara dan tempat tinggal mereka. Manusia mengejar kemewahan tanpa mengira dari mana datangnya ia..halal ke, haram ke, yang penting mereka dapat..Maka timbul laa rasuah, tipu menipu, samun, rompak, dan tak juga MLM..

Memang tidak diragui zaman sekarang banyak cara terbaik untuk kita mencari 'benda' ni..mana taknya, perniagaan online@ internet tumbuh bagai cendawan selepas hujan..pelikkan??tapi bagi aku ia tidak pelik kerana zaman sekarang internet menjadi satu kemestian bagi semua manusia tidak terkecuali aku..semuanya mesti ada internet.. no internet no knowledge..betul ker?/

Zaman2 aku dulu takde benda2 ni semua..yang ada hanya la sebuah TV berbutton2..Handphone??apa tu??masa zaman aku takde benda2 ni..tu yang aku pelik zaman sekarang budak2 sekolah ada handphne..canggih lak tu..

Entahlaa..sekarang kita renung2kan laa dan pastikan yang anak cucu kita suatu hari nanti dapat merasa apa yang kita rasa sekarang..sekurang2nya mereka tau yang kehidupan kita dahulu tidak semudah yang disangka..

No comments: